خون و سرطان

اکسجوا(Xgeva)

مکمل کلسیم و ویتامین د:

شما باید مکمل کلسیم و ویتامین د را در طول مدت درمان با داروی اکسجوا مصرف نمایید مگر اینکه سطح خونی کلسیم شما بالا باشد. اگر سطح خونی کلسیم شما پایین باشد ممکن است پزشک معالج مکمل کلسیم را قبل از شروع درمان با اکسجوا تجویز نمایند.

سطح پایین کلسیم در خون:

در صورت بروز اسپاسم، پرش و کرامپ عضلانی و/یا بی حسی و گزگز انگشتان، شست پا و اطراف دهان و یا تشنج، گیجی و کاهش هوشیاری در زمان مصرف اکسجوا به پزشک خود سریعاً مراجعه کنید. ممکن است سطح سرمی کلسیم پایین باشد.

در صورت ابتلا به اختلالات شدید کلیوی، سابقه نارسایی کلیوی و یا دیالیز، قبل از شروع درمان با اکسجوا به پزشک خود اطلاع دهید چرا که احتمال افت کلسیم در صورت عدم استفاده از مکمل کلسیم افزایش می یابد.

اختلالات مربوط به دهان، دندان و یا فک:

یک عارضه جانبی به نام استئونکروز فک (تخریب بافت استخوانی فک) به صورت شایع (می تواند 1 از 10 مریض تحت درمان را دچار کند) در بیماران مبتلا به سرطان که داروی اکسجوا تزریقی دریافت کرده اند، گزارش شده است. استئونکروز استخوان فک همچنین، پس از توقف مصرف اکسجوا نیز می تواند ایجاد شود.

بسیار مهم است که از بروز استئونکروز استخوان فک جلوگیری نماییم زیرا این عارضه دردناک به سختی به درمان پاسخ می دهد. به منظور کاهش خطر بروز استئونکروز استخوان فک، موارد احتیاط زیر را رعایت نمایید:

پیش از شروع درمان با اکسجوا پزشک خود را از مشکلات دهان و دندان خود مطلع نمایید. در صورت وجود زخم ترمیم نشده در دهان که ناشی از اعمال جراحی دهانی و دندانی می باشد، پزشک معالج شروع مصرف دارو را به تاخیر می اندازد. پزشک معالج می تواند پیش از شروع درمان با اکسجوا درخواست معاینات دندانپزشکی نماید.

در حین مصرف اکسجوا بهداشت مناسب دهان و کنترل های منظم دندانپزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر شما دندان مصنوعی دارید، اطمینان حاصل نمایید که به درستی جانمایی گردد.

در صورتیکه تحت درمان‌های دندانپزشکی هستید یا قرار است که تحت جراحی دندان (مانند کشیدن دندان،…) قرار بگیرید به پزشک خود اطلاع دهید و همچنین به دندانپزشک خود تحت درمان بودن با اکسجوا را اطلاع دهید.

در صورت بروز هر نوع مشکل مرتبط با دهان و دندان مثل لق شدن دندان، درد یا تورم و نیز زخم دهانی ترمیم نشده یا ترشحات، در زمان مصرف اکسجوا سریعاً به پزشک و دندانپزشک خود مراجعه کنید. این موارد می توانند نشانه های عارضه جانبی دارو به نام استئونکروز فک باشند.

بیمارانی با شرایط ذیل در معرض خطر بالاتر ابتلا به عارضه استئونکروز استخوان فک می باشند: بیمارانی که تحت شیمی درمانی و/یا رادیوتراپی هستند، بیمارانی که داروهای استروئیدی یا داروهای آنتی-آنژیوژنیک (مورد استفاده در درمان سرطان) مصرف می کنند، بیمارانی که قرار است تحت جراحی دندان قرار بگیرند، بیمارانی که به صورت دوره ای تحت مراقبت های دهان و دندان نیستند و یا مبتلایان به بیماری های لثه و نیز افراد سیگاری.

شکستگی غیرمعمول استخوان ران:

تعدادی از بیماران طی زمان درمان با داروی اکسجوا دچار شکستگی غیر معمول در استخوان ران شده اند. در صورت بروز درد غیرمعمول و یا جدید در لگن، کشاله ران و یا ران به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف در کودکان و نوجوانان:

اکسجوا برای کودکان و افراد زیر 18 سال توصیه نمی شود به جز نوجوانانی که دچار تومور استخوانی جاینت سل بوده و رشد استخوانی در آنها متوقف شده است. مصرف اکسجوا در کودکان و نوجوانانی مبتلا به سایر سرطان های متاستاز دهنده به استخوان، بررسی نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *